Två veckor som skapade minnen för livet

Publicerad 15 september 2014 i Föreningslivet

gothia_is

Partille Cup och Gothia Cup är världens två största ungdomsturneringar i handboll respektive fotboll. Vi var på plats under festen och hejade på föreningslivet.

När de sista matcherna blåstes av på Heden i centrala Göteborg sänkte sig sakta ett lugn över staden. För första gången på nästan tre veckor. Från det att Partille Cup drog igång till det att Gothia Cup avslutades har Göteborg kokat. Så som en stad kokar när den invaderas av tiotusentals sportälskande ungdomar.

Vi hade förmånen att befinna oss mitt i grytan. I ett organiserat kaos på Heden Center fanns Idrottens Spel representerat med ett tält fullspäckat med aktiviteter och roliga upptåg. Temat var tydligt – vi hejar på er. Det är det vi gör och det vill vi tala om för föreningslivet och för allmänheten.

Vi är en av de viktigaste stöttepelarna föreningslivet har. Med det i bakhuvudet organiserade vi en ambulerande hejarklack, samlade in hejaramsor och anordnade roliga tävlingar. Allt för att skänka glädje och peppning åt de föreningar vi arbetar året om för att stötta.

För att leda hejarklacken och de andra aktiviteterna tog Idrottens Spel hjälp av Joel Zandén och Marcus Gustafsson. De har båda skådespelarbakgrund och arbetar bland annat med Folkteatern och Liseberg:

– Det var en fantastisk stämning och så otroligt roligt att träffa alla ungdomar. Vilken energi de hade. De var verkligen fint att få bli en liten del av det minne som många bär med sig resten av livet, säger Marcus Gustafsson

För att få en känsla av hur veckorna var kan man med fördel besöka vårt Instagram-konto Idrottensspel (har du inte mobilapplikationen Instagram går det bra att besöka den på din dator på instagram.com/idrottensspel). Där har vi samlat en uppsjö roliga bilder och videos från cupveckorna.