Spelbolag ”ger tillbaka” till svenska klubbar

Publicerad 4 mars 2015 i Nyheter

bildTisdagen den 3 mars lanseras en unik tjänst där listade spelbolag bidrar med pengar till svenska idrottsklubbar. Supporter.se är ett helt nytt sätt att stödja svenskt förenings- och idrottsliv. Spelar man via Supporter.se ger de internationella speloperatörerna som är listade helt enkelt tillbaka en del av spelintäkterna.

Huvudägare i Supporter.se är Idrottens Spel, som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet som är ett regionförbund inom RF (Riksidrottsförbundet). Idrottens Spel har sedan starten 1985 delat ut över 1 miljard kronor till svenska föreningar.
– Idrottens Spels uppdrag är att skapa resurser till föreningslivet. Med Supporter.se har vi tillsammans med partners skapat en unik produkt med stor potential som vi har stora förhoppningar på, säger Matz Wallander, koncernchef för Idrottens Spel och styrelseordförande i Supporter.se.

Supporter.se är en unik företeelse där man samlat stora spelaktörer som valt att stödja svensk idrott ekonomiskt. Här spelar man precis som vanligt men med den stora skillnaden att de spelbolag som valt att tillhöra Supporter.se ger tillbaka 5-15 procent av intäkterna från oddsspelet till den förening spelaren valt att stödja. Föreningen får också 20 kronor direkt när spelaren inleder sitt spelande.

– De spelbolag som valt att finnas på Supporter.se–plattformen har helt enkelt valt att avstå en del av sin vinst till svenska idrottsföreningar. Att de internationella speloperatörerna på detta sätt väljer att stödja det nationella föreningslivet är något helt nytt, säger Gustav Lipcsey, chief executive supporter på Supporter.se.

Ekonomiska resurser, eller snarare brist på resurser är föreningslivets största utmaningar i framtiden. Nu väljer vissa internationella spelbolag att frivilligt avstå en del av sin vinst och helt enkelt dela ut den till svenska föreningar och klubbar.
– Vi har klart med tre spelbolag och hoppas kunna avtala med fler inom kort, säger Gustav Lipcsey.

För att prova tjänsten gå till www.supporter.se och skapa ett supporterkonto eller ladda ner vår app.

 

För ytterligare information:
Gustav Lipcsey, chief executive supporter, tfn 076-510 20 91
Matz Wallander, koncernchef Idrottens Spel, tfn 010-250 20 01
www.supporter.se