Kortisar

Publicerad 26 maj 2014 i Föreningslivet, Kortisar

Tryckpress från IDP

IDP | Sju miljoner deklarationer på rekordtid

Alla har fått den i brevlådan. Blanketten som framkallar både glädjerop och knorrande trycks av IDP i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Där har man nyligen genomfört ett av Sveriges största tryckuppdrag när det gäller variabelprint. Den här gången på rekordtid.

Skatteverkets deklarationsblankett trycks i över sju och en halv miljon exemplar och har under mindre än tre veckor i mars rullats ut från IDP:s säkerhetsklassade tryckeri.

–  Det är ett speciellt uppdrag, utan tvekan. Både för att deklarationsblanketten är något som alla har en relation till och för att det ställer särskilda krav på oss som leverantör, men vi har tryckt den snabbare än någonsin i år, säger IDP:s produktionschef Lena Lilja.

IDP har en imponerande kapacitet och kompetens när det kommer till avancerad variabelprint.

–  Vi har haft uppdraget från Skatteverket i många år, och vi trycker flera andra stora produkter med avancerade variabeldata. Vi producerar till exempel flera miljoner bingolotter varje år, berättar Lena.

Skatteverket ställer förståeligt nog höga krav på säkerheten när deklarationsblanketten ska tryckas.

–  Vi har ju hårda säkerhetsrutiner även annars eftersom vi trycker lotter och andra produkter som kräver hög säkerhet, men med deklarationsblanketten är det rikets säkerhet som gäller inne på IDP berättar IDP:s säkerhetschef Anders Nordgren.

Blanketterna går efter tryck till dotterbolaget Reklamservice i Halmstad, där de plastas in och skickas hem till svenskarna.

IDP har gjort sitt för den här gången.

 

forening_kortis

IS | Ideella krafter kämpar i motvind

Fler och fler föreningar har svårare att hitta de ideella krafter som krävs för att driva verksamheten. Föreningslivet står inför ett stort problem när engagemanget tryter.

Detta uppmärksammades nyligen av SVT Västerbotten i två inslag om föreningslivets utmaningar. Att stärka föreningslivet på alla sätt är viktigare än någonsin. Idrottens Spel jobbar hårt med flera satsningar för att göra just det.

– Det finns en annan syn på att engagera sig nu för tiden. Det är inte lika självklart. Föreningslivet kämpar med att hitta tränare och frivilliga, och det är inte lätt. Vi som arbetar för idrotten har ett ansvar att göra allt vi kan, det är kanske viktigare än någonsin säger Sören Franzén, föreningssäljare på Idrottens Spel.

Se inslagen från SVT Västerbotten på länkarna nedan:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/jobba-gratis-ett-problem-for-foreningar

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/tungt-lass-for-stottande-foraldrar

 

hemsida_top_banner_PC

IS | Idrottens Spel till Partille Cup för andra gången

Partille Cup är världens största handbollsturnering för barn och ungdomar. Idrottens Spel kommer för andra året i rad att finnas på Heden för att träffa och stötta föreningslivet. I år i rollen som official supporter.

Vi har många spännande saker planerade för Partille Cup, det kommer märkas att vi är på plats, säger Eiwor Flodman, marknadschef på Idrottens Spel.

Eiwor fortsätter:

– Partille Cup är en fantastisk turnering och ett utmärkt tillfälle för oss att komma ut och träffa föreningarna vi stöttar. Det ska bli jätteroligt.

Partille Cup börjar den 30 juni och håller på fram till och med den 5 juli.