IM arbetar för integration och inkludering

Publicerad 25 september 2015 i Nyhetsbrev

im

Individuell Människohjälp grundades 1938 och har en stolt tradition av att bekämpa och synliggöra utanförskap och fattigdom. Idag finns man i tolv länder i Europa och i Sverige fokuserar man på integration och delaktighet i samhället.

– Jag fick upp ögonen för IM när nyheterna berättade om en rapport IM författat, ”hjärtligt ovälkommen till föreningslivet”. Den tog upp de svårigheter som finns för många nyanlända att ta sig in i föreningslivet i Sverige, säger Anders Storm på Idrottens Spel.

Anders tog tillsammans med Idrottens Spels marknadschef Eiwor Flodman och VD Matz Wallander kontakt med IM för att se om det fanns något man kunde göra för att hjälpa. Det första mötet ledde så småningom om fram till beslutet att även involvera Västsvenska Idrottsförbundet, och det diskuteras nu olika samarbeten mellan Idrottens Spel, Västsvenska Idrottsförbundet och Individuell Människohjälp.

– Det är klart att det finns saker vi kan hjälpa till med. IM gör ett jättejobb och har kunskap och erfarenhet i hur man arbetar med integration och delaktighet, vi har kontaktnät inom föreningslivet och möjlighet att stötta med andra resurser, säger Matz Wallander.

Även Västsvenska Idrottsförbundet är väldigt positiva och ser många punkter där man kan hjälpas åt för att maximera effekterna av de insatser man gör.

– Vi har en hel del projekt igång redan som rör integration, och det är ju en brännande fråga så vi kommer säkert att dra igång fler. Jag tror att vi och Individuell Människohjälp kan stötta varandra på ett bra sätt, säger Lars Lindfors på Västsvenska Idrottsförbundet.

Om du vill stötta Individuell Människohjälp i deras arbete så kan göra det här.

Du kan läsa mer om deras verksamhet på deras hemsida, manniskohjalp.se. Håll utkik på vår hemsida idrottensspel.se för mer information om samarbete mellan Idrottens Spel och Individuell Människohjälp.