Idrottens Spel-koncernen investerar 25 miljoner i ny unik tryckpress för skraplotter

Publicerad 8 oktober 2015 i IDP, Nyheter

nyhet-tryckpress-ny 

IDP (Idrottens Digital Print) – ett affärsområde inom Idrottens Spel-koncernen – har beslutat att investera 25 miljoner kronor i en ny unik tryckpress för skraplotter. Tryckpressen, med så kallad Flexoteknik, kommer att bli den första i sitt slag i Europa.

 – Med denna investering får vi en unik position i Europa när det kommer till kvalitativt tryck av skraplotter. Liknande tryckpress finns idag bara i Nordamerika, säger Mats Palmgren, affärsområdeschef IDP.

 IDP, som är specialiserat på tryck och print av skraplotter, bingolotter, deklarationsblanketter, bingobrickor, nummerlotter och andra variabla trycksaker, förutsåg tidigt den ökade efterfrågan på bland annat skraplotter. När tryckeribranschen i övrigt har brottats med stora lönsamhetsproblem har avancerade tryck av exempelvis skraplotter ökat de senaste åren. Enligt Mats Palmgren ser man en fortsatt ökning över hela världen.

– Vi ligger i absolut framkant både vad gäller teknik och kompetens när det handlar om tryck av skraplotter. Med vår nya investering tar vi ytterligare ett steg och blir en ordentlig utmanare till de tre stora aktörerna i Nordamerika, säger Mats Palmgren.

I dagsläget har IDP identifierat vilken tryckpress man ska köpa. Därefter återstår specialanpassningen till IDP´s behov och installation i Mölnlycke.

– Vi har försprång både när det gäller teknik och kunskap jämfört med våra kollegor i Europa och Asien. Nu tar vi nästa viktiga steg vilket känns oerhört positivt, säger Mats Palmgren.

Idrottens Spel-koncernen ägs av Västsvenska Idrottsförbundet. Sedan starten 1985 har Idrottens Spel delat ut över 1 miljard kronor till svenska föreningar.

– Inom Idrottens Spel kommer investeringen strategiskt för att ytterligare stärka affärsområdet IDP. Inom bingoverksamheten, som är det största affärsområdet inom Idrottens Spel, har vi nyligen bland annat lanserat bingo på nätet på idrottensbingo.se och vi ökar kontinuerligt antalet fysiska bingohallar. Idag har man har vi 33 bingohallar runt om i Sverige, säger Matz Wallander, koncernchef Idrottens Spel.