Idrottens Spel blir delägare i norska Gaming Solutions AS – köper 7 procent

Publicerad 15 juni 2016 i Nyheter

140424_fyrberg_5611

 

Idrottens Spel, som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet och som sedan 1979 delat ut cirka 1,3 miljarder till det svenska föreningslivet, har blivit 7-procentig ägare i det norska bolaget, Gaming Solutions AS. Gaming Solutions blev nyligen kvalificerat för två, av totalt fyra, nya nationella lotterilicenser i Norge. Gaming Solutions ambition är att omsätta 600 miljoner norska kronor inom tre år.

– Att gå in som delägare i Gaming Solutions är ett viktigt strategiskt steg för Idrottens Spel i vår fortsatta anpassning till den nya spelmarknaden där vi både nationellt och internationellt kommer att se stora förändringar i framtiden. Vi ser många betydande synergieffekter med vårt delägarskap och det framtida samarbetet, säger Matz Wallander, koncernchef på Idrottens Spel.

Gaming Solutions har en bred erfarenhet av den internationella spelbranschen, en spelbransch som är under stor förändring, både i Sverige och utomlands. I Sverige har det statliga spelmonopolet alltid haft viss konkurrens (Postkodlotteriet, Milljonlotteriet, Folkspel och andra). I Norge har det norska spelmonopolet hittills varit den enda spelaktören på den norska spelmarknaden fram tills nu, då Gaming Solutions tilldelas licenser.

– Idrottens Spel har unika erfarenheter och kunskaper inom vår nisch med bland annat bingo och relationer med föreningslivet. Vi är dessutom en av de världsledande inom variabeltryck och tryck av skraplotter. Gaming Solutions och Idrottens Spel kommer att hitta många framgångsrika samarbeten framöver, säger Matz Wallander, som även kommer att sitta i Gaming Solutions styrelse.

Personerna bakom Gaming Solutions har lång erfarenhet inom idrottsrörelsen, licensierat spel och gaming. Bolagets styrelseordförande är Risto Nieminen, som också är president i Finlands Olympiska Kommitté. Han har tidigare också varit president för Finska Nationella lotteriet samt president för WLA – World Lottery Association. Bolagets CEO, Hans Vigmostad, har varit aktiv i branschen och arbetat internationellt i många år. Han var tidigare CEO på bland annat EssNet AB och har varit involverad och drivande i flera internationella it-bolag.

– Det faktum att vi nu får spellicenser här i Norge är ett viktigt steg. Men bolaget har även stora internationella ambitioner där vi ska konkurrera på de riktigt stora marknaderna, där Tyskland är en prioriterad marknad för oss. Vår plan är att bolaget ska omsätta 600 miljoner kronor inom tre år. En nära relation med Idrottens Spel kommer att bidra till att vi lyckas med våra ambitioner, säger Hans Vigmostad.

För ytterligare information:

Matz Wallander, koncernchef Idrottens Spel, tfn 010-250 20 01, matz.wallander@idrottensspel.se

www.idrottensspel.se

Hans Vigmostad, CEO,
 tfn +47 95453388, hans.vigmostad@gaming-solutions.no

http://www.gaming-solutions.no