Alexander Rahm är eldsjälen som brinner för friidrott

Publicerad 20 april 2016 i Föreningslivet, Nyhetsbrev, Profilen

uddevalla-pris-idrottensspel
Alexander Rahm, tredje från höger, på Idrottsgalan i Uddevalla tillsammans med representanter från Idrottens Spel och VSIF, och före detta landslagsmannen i fotboll Anders Svensson.

Han är engagerade uddevallasonen som bytte simmössa mot spikskor. Möt Alexander Rahm från Idrottsklubben Orient, vinnare av Årets Unga Ledare på Idrottsgalan i Uddevalla.

Jag var väl 14 eller 15 när jag fastnade för friidrott. Jag har aldrig varit så förtjust i lagsport utan dragits åt de individuella idrotterna, jag höll på en del med simning, men till slut blev det friidrott. Idag satsar jag på 400 meter slätt och 400 meter häck.

Alexander Rahm, 23, är heltidsanställd som projektledare, kanslist och allmän allt-i-allo på IK Orient. En friidrottsklubb i Uddevalla med drygt 400 medlemmar. Efter några år med ideellt arbete på kansliet blev det tydligt att föreningen behövde en sådan tjänst och Alexander gavs möjligheten att arbeta på heltid med det han älskar.

– Jag gör väl i stort sett det mesta utom att träna någon ungdomsgrupp. Det är allt från att projektleda stora evenemang som när vi hade Ungdoms-SM i Rimnershallen i år, till rent administrativa saker som behöver göras.

Arbetet på kansliet sköter Alexander parallellt med sin egen idrottssatsning.

– Ja jag har ju nära till träningen, så det fungerar ganska bra faktiskt. Mitt mål är väl att ha roligt med min idrott, friidrott är ju bra på så vis att man kan hålla på hela livet egentligen. Som liten drömmer man kanske om att bli bäst i världen, men nu känner jag att det viktigaste är att jag har riktigt kul.

Alexanders engagemang i IK Orient har inte gått obemärkt förbi. Han uppmärksammades med prisets ”Årets Unga Ledare” på idrottsgalan i Uddevalla, ett pris som delades ut av Idrottens Spel och Västsvenska Idrottsförbundet.

Det var självklart otroligt roligt. Ett kvitto på att allt arbete man lagt ner inte gått obemärkt förbi. Jag är så glad och vill verkligen betona hur tacksam jag är för all hjälp jag fått under mina år i IK Orient.

IK Orient firade 80 år 2014 med ett stort jubileum och med den nya friidrottsarenan Rimnershallen, som byggdes 2011, finns det all anledning att blicka framåt med optimism.

Vi har fina faciliteter här, verkligen. Jag var faktiskt med och byggde hallen, jag gick bygg på gymnasiet och hade min praktik här, så jag hade ett finger med där också, berättar Alexander.

Nu har föreningen börjat med motionsgrupper för alla åldrar för att möta den efterfrågan som finns på en annan typ av föreningsaktivitet.

Vi ser att det är väldigt populärt och självklart vill vi haka på det. Vi har mycket att erbjuda i kunskap och organisation och det är ett bra sätt att locka nya till föreningslivet.

Vi gratulerar återigen Alexander till priset och vi ser fram emot att följa hans arbete i IK Orient.

 

Tre snabba:

Sallad eller Grillbuffé

Sandstrand eller skidor

Actionfilm eller komedi