Tillsammans kan vi göra skillnad

Publicerad 25 september 2015 i Nyhetsbrev

140401_fyrberg_2626

Det är inte helt lätt att fokusera på spel och idrott när man ser de hemskheter som pågår runt om i världen just nu. Miljoner människor på flykt från krig och terror. Det är omöjligt att värja sig. Därför gläder det mig att se det engagemang som privatpersoner och ideella organisationer nu visar.

Jag kan på ett personligt plan önska att våra politiker agerade mer skyndsamt i detta akuta läge, men nu är det som det är. Då är det fantastiskt att se hur det ideella engagemanget drar ett tungt lass och gör det på ett föredömligt vis.

För mig och för alla oss som arbetar för idrottsrörelsen är det en självklarhet att hitta sätt att hjälpa. Visst gör vi det indirekt genom att stötta föreningslivet, en integrationsmotor kanske bättre än någon annan, men vi kan göra mer.

Det är bland annat därför vi för samtal med organisationen Individuell Människohjälp. En organisation som i snart 80 år arbetat för mänskliga rättigheter och integration. Tillsammans med våra ägare, Västsvenska Idrottsförbundet, hoppas vi kunna stötta Individuell Människohjälp i deras arbete, både med stort och smått.

Vi ser fortfarande över hur vi bäst ska kunna hjälpas åt, men vi har redan nu hittat saker där vi kan stötta.  Vi pratar till exempel om att upplåta utrymme i vår största bingohall till undervisning i svenska för nyanlända och att hjälpa IM med kontakt till idrottsföreningar. Det är min förhoppning att vi fortsätter detta arbetet och hittar fler samarbeten under hösten.

Du kan läsa mer om Individuell Människohjälp i vår artikel här, i den finns också en länk till hur du kan stötta deras arbete.

Sist vill jag bara säga att även om det just nu är svårt att fokusera på det som är lättsamt, roligt och skenbart oviktigt, så tror jag att vi måste låta oss göra även det. Det är inte att fly undan ansvar, det är att vara mänsklig.

Så fortsätt gör det ni kan, men glöm inte att ha roligt också, så hjälps vi åt tillsammans.

Mats_Signatur