Riksidrottsförbundets ordförande besökte Idrottens Spel

Publicerad 20 april 2016 i Föreningslivet, Nyheter, Nyhetsbrev

 

Björn Eriksson Foto Jonas Neijmer (002)

Ordförande i Riksidrottsförbundet (RF), Riksidrottsstyrelsen och SISU Idrottsutbildarnas Förbundsstyrelse, Björn Eriksson besökte Idrottens Spel, Västsvenska Idrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna Väst.

Det var en dag där Björn Eriksson fick ta del av information om alla verksamheter, VSIF:s satsning på entreprenörskap inom idrotten samt  Idrottens Spel. Några delar som gör Västsvenska Idrottsförbundet unikt jämfört med andra distrikt i landet.

Därefter gav han passionerat och engagerat sin syn på vad som idrotten behöver utveckla, förändra samt idrottens utmaningar för personalen. Han delade även med sig av sina erfarenheter från skidskytte och friidrotten. Passet avslutades med en frågestund där allt från LOK-stöd, jämställdhet och administration för idrottsföreningarna togs upp.

Efter lunch besökte han några av de projekt som vi är med och stöttar i Angered, bland annat Fritidsbanken, Winter Games/Summer Games samt rastaktiviteter på Lövgärdesskolan för ensamkommande flyktingbarn.

Dagen avslutades med en träff med Göteborg & Co och kommunstyrelsens ordförande.

Text och bild: Jonas Neijmer