Linnea Mellgren satsar på en nystart 2015

Publicerad 4 februari 2015 i Okategoriserade

linnea
Fotograf:Dennis Wernersson

Linnea Mellgren, som tävlar för IFK Helsingborg, är en av våra skickligaste konståkare. Efter en rad motgångar och med ett tålamod likt få andra, är hon nu redo för både Universiaden och Nordiska Mästerskapen.

Hon började som femåring hemma i Enköping och bara ett par år senare blev det elitsatsning för klubbens ryska tränare.

– Som ung var jag precis i utkanten av eliten men jag och min tränare hade en tioårig plan. Jag tog hela tiden steg framåt och när jag gick i trean på gymnasiet började jag placera mig topp tre i Sverige, berättar Linnea. Träning och studier Efter gymnasiet började hon läsa enstaka kurser på universitetet och samtidigt träna på heltid.

– Jag älskar att träna och jag ger mig aldrig. Jag följer mitt mål och är jäkligt envis, på gott och ont. Envisheten och tålamodet har behövts. Efter att ha varit sjuk under en längre tid och efter ett sabbatsår från konståkningen bestämde sig Linnea för att satsa igen. För två år sedan flyttade hon till Helsingborg för att kunna kombinera socionomstudier med fortsatt elitsatsning under den meriterade tränaren Lotta Falkenbäck.

– Det fungerar hur bra som helst, jag är jättenöjd även om jag inte riktigt är på topp än, säger Linnea, som tränar på is två gånger om dagen, sex dagar i veckan plus fysträning.

Började krångla

När allt såg ut att gå spikrakt uppåt igen under 2014 började det krångla. – Jag var i en sådan himla bra form i höstas men så blev jag påkörd av en cykel, stukade sedan foten och blev senare påkörd av en bil. Dessutom gick skridskorna sönder i ett par omgångar. Ser fram emot tävlingar Men efter revbensbrott, fotstukning och hjärnskakning med missade tävlingar som följd är Linnea nu uttagen till både Universiaden i Granada i Spanien och till Nordiska Mästerskapen i norska Stavanger.

– Det ska verkligen bli jättekul. Universiaden är en sådan rolig tävling, jag har varit med två gånger förut, säger Linnea som verkligen ser fram emot februaris två stora tävlingar.

Linnea Mellgren

Ålder: 25 år.

Främsta meriter: Andra och tredje plats på senior-SM, andra plats på Junior-SM, andra plats på Nordiska Mästerskapen, Fjärde plats på Vinteruniversiaden (student-OS).

Familj: Mamma, pappa, storasyster, storebror, sambo med Andreas som jag även har två hundar och en katt med. Har en cockerspaniel (5 år) och en Rottweiler valp på 5 månader.

Bästa bok: Mina hemligheter och Matrevolutionen.

Bästa film: En oväntad vänskap.

Ser helst på tv: Komediserier.

Reser helst till: Där det är varmt och inte alltför turistigt.