Om Idrottens Spel

Vi är på idrottens sida. Till hundra procent.

Idrottens Spel grundades av idrottsrörelsen 1979. Idag är vi Sveriges största bingooperatör med över 20 bingohallar i Sverige, Bingo på nätet och ett variabeltryckeri i världsklass.

Alltid 100 procent till idrotten. Sverige idag är såklart ett helt annat land än det var 1979. Och på senare år har digitaliseringen fört med sig många spännande förändringar, inte minst på den svenska spelmarknaden. Självklart har även Idrottens Spel förändrats, förnyats och vuxit. 

Men en sak är likadan då som nu: det svenska ideella föreningslivet behöver alla resurser det kan få. Kanske är det viktigare nu än någonsin. Därför utvecklar vi hela tiden vår verksamhet för att se till att våra tjänster ger bästa möjliga utdelning till svensk idrott. Idag har vi till exempel över 20 bingohallar och dessutom erbjuder vi bingo på nätet. Genom dotterbolaget IDP erbjuder vi marknadsledande lösningar för utveckling av lotterikoncept, variabeltryck och smarta digitala plattformar för bingospel. IDP består av IDP Print, IDP Mail House och IDP IT. 100 procent av vårt överskott, i samtliga delar av koncernen, går direkt tillbaka till idrotten.

Idrottens Spel i korthet:

Totalt har Idrottens Spel-koncernen ca 325 medarbetare. Idrottens Spel ägs av Västra Götalands Idrottsförbund.

Idrottens Spel omsättning uppgick under året till 605 miljoner kronor.

Idrottens Spel delade ut 20.6 miljoner till svensk idrott.

Idrottens Bingo driver bingospel på över 20 platser runt om i Sverige.

IDP tryckte över 6.8 miljoner deklarationsblanketter för Skatteverket, nästan 5.8 miljoner skraplotter samt 29.8 miljoner bingobrickor för flera stora speloperatörer i Sverige...

En vinnande gemenskap

Vi på Idrottens Spel har ett mål – att stötta det ideella föreningslivet i Sverige. Vi ägs av Västra Götalands Idrottsförbund och har stöttat föreningslivet i över 30 år.

Idag gör vi det på många olika sätt, inte minst genom vårt dotterbolag Idrottens Bingo som årligen delar ut över 20,6 miljoner kronor till över 650 ideella föreningar.

Vi arbetar också med flera andra produkter och tjänster. Vårt dotterbolag IDP levererar variabelprint och skraplotter i världsklass. Vi trycker även de svenska deklarationsblanketterna. Genom idrottensbingo.se erbjuder vi bingo på nätet tillsammans med Idrottens Bingo och förmånstagaren Svenska Bingoföreningars Organisation, där över 650 föreningar ingår.

Några ord från vår VD

Under senare år har den svenska spelmarknaden formligen exploderat. Nya aktörer har dykt upp med nya typer av spel, på nya plattformar – i alltfler digitala kanaler. Och snart står en omreglering av den svenska spelmarknaden för dörren. Mitt i denna dynamiska och utmanande bransch verkar Idrottens Spel.

Nu tar vi nästa steg.
Vårt mål är att fortsätta vara en stark, lokala aktör som alltid står på det svenska föreningslivets sida. Det gör vi genom att bland annat vidareutveckla våra existerande tjänster, såsom Idrottens Bingo. Samtidigt satsar vi stort på att utveckla nya spännande tjänster och hitta nya marknader. Viktiga steg i den utvecklingen är vårt nyligen lanserade bingosystem, IDPlay, och våra internationella satsningar inom IDP.

Ladda ner vår årsredovining

Årsredovisning 2016

Ladda ner

Årsredovisning 2015

Ladda ner

Årsredovisning 2014

Ladda ner

Våra tjänster

Våra tjänster vänder sig till både företag och privatpersoner. Vi driver över 20 bingohallar, erbjuder Bingo på nätet samt trycker bland annat både deklarationsblanketter och bingolotter. Gemensamt för all verksamhet är att den ska skapa mer resurser och större finansiell kraft åt idrotten.

Vad vi gör

Vi skapar spelupplevelser. På fler än ett sätt.

Läs mer

Varför vi finns

När vi växer, växer svensk idrott.

Läs mer