Ny hemmaplan – Följ med på en rundtur i våra nya lokaler

Publicerad 4 februari 2015 i Nyhetsbrev

framtidsdagen

Det har gått knappt två månader sedan Idrottens Spel, VSIF och Sisu flyttade in i sina nya lokaler på Mejerigatan i Kallebäck. Lizelotte Hofgren har varit flyttansvarig för Idrottens Spel och är nöjd med hur flytten har gått:

– I det stora hela är allt klart, och det känns bra! Vi upptäcker saker efterhand så klart men det löser vi då. Det har blivit en positiv upplevelse tror jag, även om det så klart kan ta ett tag att vänja sig.

Lizelotte arbetar normalt sett på Idrottens Spels marknadsavdelning som Webbredaktör och Art Director men fick axla ansvaret för flytten under hösten. Till sin hjälp hade hon inredningsdesigner Helen Soovik. Lizelotte berättar:

– Det blev väl lite mer arbete än vad jag hade trott men det har gått bra. Jag har arbetat nära med Helen och även om det har varit hårt arbete så har det varit väldigt roligt. Jag har lärt mig mycket och förhoppningsvis kommer alla att trivas här.

Flytten innebär att Idrottens Spel flyttar ihop med Idrottens Bingo och Västsvenska Idrottsförbundet/SISU. Att bolagen sitter tillsammans är något som Idrottens Spels VD Matz Wallander ser som mycket positivt:

– Det blir en tydligare koppling till våra ägare (VSIF) för vår del. Vi arbetar för idrotten och nu hamnar vi närmre den. Det blir så klart även mycket lättare att samarbeta när man sitter under samma tak.

Lokalerna har renoverats och anpassats för de nya hyresgästerna och Helen Soovik har tagit fram helhetskonceptet med hjälp av färgsättning, möbleringsförslag och tema. Helen driver Kanon designbyrå tillsammans med sin man i Kungsbacka och har stor erfarenhet av inredning av företagsmiljöer:

– Jag fick ganska tydliga ramar för det här projektet. Inom dessa ramar har jag sen försökt vara så kreativ och lekfull som möjligt. Det ska kännas att vi arbetar med idrott här, och att vi är i Göteborg. Det är två genomgående teman, säger Helen och fortsätter:

– Sen ville jag också vara tydlig rent ekonomiskt och därför kommer ni inte att hitta onödiga designmöbler här utan smarta och snygga lösningar, återvunnet material mixat med nytt till ett pris som inte kompromissar utdelningen till föreningslivet.

Idrottens Spel och Västsvenska Idrottsförbundet/SISU bjuder in till öppet hus den 19 februari, så om du har vägarna förbi Kallebäck är du välkommen att titta in mellan 16.00 – 20.00

Nedan följer några bilder från de nya lokalerna

bild 3
Det var mycket att ordna med innan vi kunde flytta in

bild 2

bild 2
bild 4
bild 3
Men fint och mysigt blev det!