Nu tar IDP första steget mot den europeiska marknaden

Publicerad 29 maj 2015 i Nyhetsbrev

140401_fyrberg_2626

När jag började arbeta på Idrottens Spel för ungefär tre år sedan så får jag erkänna att jag inte hade total koll på det bolag som då hette Idrottens Digitalprint. Jag visste att de tryckte bingobrickor och bingolotter men inte mycket mer. Jag hade ju själv arbetat med skraplotter tidigare, bara ett stenkast bort, utan att veta att det fanns en mycket kompetent leverantör av skraplotter precis runt hörnet!

Jag lärde mig snabbt att IDP var speciellt. Här fanns det kompetens och en vilja att utvecklas som jag nästan inte sett någon annan stans. Den innovationsförmåga och uppfinningsrikedom som uppvisades imponerade stort på mig. Jag visste att Mats Palmgren, som är affärsområdeschef för IDP, ville utveckla företaget och låta det ta mer plats. Så vi påbörjade ett långsiktigt arbete.

Med namnbyte, ny logotyp, ny hemsida och en ny vision tog vi första stegen mot att höja känndedomen om IDP. Alla anställda har gjort ett kanonjobb och det syns inte minst i det förtroende vi fått, återigen, från Skatteverket när det gäller att trycka deklarationsblanketten. Parallellt med det dagliga arbetet har vi utvecklat ny teknik som gör att vi kommer kunna göra bättre skraplotter på ett mer effektivt sätt. Vi har arbetat fram IDPlay, ett bingosystem som kommer att bli en hit i massor av bingohallar, och mycket mer.

Så har det då blivit dags för examen. Om två veckor åker en grupp från IDP till den stora spelmässan EL Congress i Oslo. Där ska vi visa våra skraplotter, berätta om vårt kommande bingosystem och presentera IDP som den självklara europeiska partnern för spel- och lotteriutveckling.

Det känns väldigt spännande och jag vet att Mats och alla andra på IDP känner samma sak. Det är nu resan börjar på riktigt och jag ser fram emot att vara med på den.

Mats_Signatur

*IDP är ett dotterbolag till Idrottens Spel. Genom IDP skapar vi resurser för att utveckla verksamheten och på så sätt öka utdelningen till föreningslivet.