Kortisar – Idrottens Spels Nyhetsbrev nummer 2

Publicerad 15 september 2014 i Okategoriserade

spelansvar

IS | Ny expertgrupp ska granska spelreklam

SPER (Spelbranschens Etiska Råd) har tagit initiativet till en ny expertgrupp som ska granska spelreklam. I en spelbransch där konkurrensen ökar blir det viktigare och viktigare att kontrollera att ingen tummar på de etiska principer och regler som SPER:s medlemmar står bakom.

Spelbranschens Etiska Råd består av alla reglerade svenska speloperatörer (där Idrottens Spel självklart ingår) och finns till för att säkerställa ett ansvarsfullt spelande och att marknadsföring av spel sker på ett etiskt och korrekt vis.

Eiwor Flodman är marknadschef på Idrottens Spel och tycker att SPER:s initiativ är lovvärt:

För de flesta människor är spel något roligt och lustfyllt men det kan också vara väldigt problematiskt. Att man nu granskar spelreklam hårdare ser vi som något mycket positivt. Ingen ska vilseledas av marknadsföring och spelreklam ska inte heller riktas mot personer under 18 år.

Vill ni läsa mer om SPER och den nya granskningsgruppen kan ni besöka SPER:s hemsida på www.sper.se

liten-bild_bingohallar

IB | IB-familjen växer – Två nya hallar.

Goda nyheter för alla bingosugna i Umeå och Landskrona! I september öppnar Idrottens Bingo två nya hallar.

Hallen i Landskrona blir Idrottens Bingos andra i Skåne. Tidigare under året har Helsingborg fått en hall. Även Norra Sverige får sin andra hall. Luleå var först ut, men får nu sällskap av Idrottens Bingo Umeå.

Johan Rannström är operativ chef på Idrottens Bingo och han ser fram emot de nya hallarnas öppning:

–  Att vi öppnar nya hallar betyder så klart att vi får möjlighet att erbjuda ännu fler gäster vår härliga stämning och roliga spel.  Vi får arbeta tillsammans med det lokala föreningslivet och stärka idrotten på orten. Det är alltid lika roligt!

De två nya hallarna är franchisehallar och det är Patrick Hämqvist som är franchisetagaren bakom dem. Han är förväntansfull:

–  Vi har arbetat hårt med att göra om gamla lokaler till nya, fina och fräscha bingohallar. Nu ser jag verkligen fram emot att välkomna alla gäster till oss.

Hitta din hall och läs mer om alla Idrottens Bingos hallar på www.idrottensbingo.se

 liten-bild_idp

IDP | Nu ska bingolotto gå som tåget igen

Efter några tuffa år ska Ingvar Oldsberg ta Bingolotto till nya höjder. IDP ser fram emot nya utmaningar när lottförsäljningen pekar uppåt igen.

När Bingolotto startade i Göteborg tidigt på 90-talet var det få som kunde ana vilken resa det skulle bli. En av dem som var med när allt tog fart var Mats Palmgren, som idag är affärsområdeschef på IDP. IDP trycker alla bingolotter på sitt tryckeri i Mölnlycke.

– Allt började i lokal-tv här i Göteborg, det var ett gäng som aldrig riktigt hade arbetat med TV innan som drog igång det här. Och sen blev det som det blev. Helt otroligt.

Och hur det blev vet väl alla vid det här laget. Leif ”Loket” Olsson ledde programmet i stor stil i tio år, miljoner lotter såldes varje vecka och föreningslivet jublade åt intäkterna. Efter att ”Loket” klev av som programledare 1999 har Bingolotto haft svårt att nå samma höjder. Nu hoppas man att en annan tv-ikon som programledare ska råda bot på det.

Ingvar Oldsberg, känd från bland annat På Spåret , har tagit över sedan augusti. Tidiga siffror visar på en tittarökning och hans gamle föregångare Loket har lovordat Oldsbergs insats. På IDP ser man positivit på den nye programledaren och effekten på lottförsäljningen. Mats Palmgren utvecklar:

– Ingvar är ju en härlig göteborgsprofil och jag tror att han är helt rätt person att leda Bingolotto. Vi på IDP märker av den ökade populariteten i och med att vi trycker fler lotter och det tycker vi så klart är bra! Sen är det alltid roligt när en produkt vi gör går bra, då finns det alltid möjlighet att utveckla den och det utmanar oss och gör oss bättre.

Vi på Idrottens Spel och IDP önskar Ingvar och Bingolotto fortsatt lycka till framöver