Khaled sätter färg på bingohallarna

Publicerad 29 maj 2015 i Bingovärlden, Nyhetsbrev

Hemsida_khaled

Om du besökt någon av Idrottens Bingos bingohallar har du med stor säkerhet sett någon av Khaled Chammouts alster. Möt den grafiske formgivaren som sätter färg på bingohallarna. 

Det har varit en resa för Khaled. Mannen med det lugna kroppspråket och ett mantra som tycks vara ”det löser vi”. När Khaled började som bingovärd på Idrottens Bingo Mölndal hade Idrottens Bingo blott 17 bingohallar, idag har det växt till 29. Hur ser han själv på resan han gjort?

– Jag har ju arbetat på föreaget ett tag. Först som bingovärd, sen passföreståndare och så småningom som ensam marknadsavdelning mer eller mindre. Nu har jag en tydligare roll och har blivit en del av en större marknadsavdelning. Vårt marknadsmaterial har utvecklats jättemycket de senaste åren, det är jätteroligt, säger Khaled Chammout

Khaled har länge intresserat sig för formgivning. Redan när han arbetade som bingovärd i Mölndal gjorde han skyltar och formulär till bingohallen. Nu har han ansvar för att ta fram alla nya skyltar, foldrar och utskick som ska ut till bingohallarna och deras gäster.

– Ja precis, jag och mina kollegor på marknadsavdelningen sätter ihop allt tillsammans, men jag står för den största delen av själva formgivningen. Vi har självklart en grafisk profil som vi utgår från, men sen gäller det att vara kreativ inom den.

Bingoerfarenhet en fördel

Khaled tror att det faktum att han har arbetat i en bingohall är till stor nytta när han ska ta fram material till just bingohallarna.

– Absolut, jag vet ju ungefär hur medarbetarna tänker och vad som fungerar för våra gäster. Så det är något jag tar med mig när jag diskuterar upplägg och idéer med mina kollegor.

Det verkar onekligen fungera. Något som uppmärksammades lite extra när Khaled Chammout blev utsedd till årets medarbetare på Idrottens Bingo under en stor gala 2013.

– Det kändes jätteroligt att få den uppskattningen, verkligen bra. Men jag måste säga att jag har känt ett stort stöd från bingohallarna från början och det har betytt mycket.

Viktigt att göra skillnad

Idag är det inte så vanligt att man arbetar på samma företag i över 15 år. Men det har Khaled gjort.

– Jag har trivts jättebra med mina kollegor, det har varit ett bra gäng. Och så är det viktigt för mig att det jag gör leder till något bra. Alltså när jag gör ett bra jobb så blir det bra för bingohallarna, vilket i sin tur blir bra för gästerna, vilket sen blir bra för föreningslivet. Det känns bra att veta att man gör en insats.

Friluftslivet lockar på fritiden

På fritiden umgås Khaled gärna med sin familj i och runt deras hem i Kungälv. Om tid finns håller han gärna igång med lite löpning också.

– Jag sprang Göteborgsvarvet i år, för tredje året i rad. Jag hade kanske inte tränat så mycket som jag tänkt men det gick ändå bra. Annars blir det mycket tid med familjen. Vi hittar gärna på aktiviteter tillsammans, gärna utomhus.  Jag tycker om att testa nya saker så vi får se vad det blir i år (förra året köpte Khaled en båt – men sålde den i år).

Vi tackar Khaled för den här pratstunden och önskar honom lycka till och ser fram emot fler fina skyltar, foldrar och utskick i framtiden.