Idrotts-Loket 2014 och 50 000 kronor till ledarprofilen Krister Pettersson i IK Celtic

Publicerad 15 oktober 2014 i Idrotts-Loket

idrottsloket_2014

Krister Pettersson, 69, har ägnat större delen av sin lediga tid åt idrott i allmänhet och åt handboll och IK Celtic i synnerhet. För sina förtjänstfulla år som idrottsledare tilldelas han nu Idrottens Spels årliga pris och hyllning, Idrotts-Loket 2014, 50 000 kronor och en unik glasskulptur.

– Förstås blev jag oerhört förvånad och glad när Idrottens Spel ringde, säger Krister Pettersson, som fortfarande är aktiv inom IK Celtic och populär handbollsdomare för de yngsta.

– Att få detta fina pris är ett kvitto på att det engagemang man haft för idrotten har uppmärksammats och uppskattats. En fin utmärkelse och stora pengar som åker direkt in på banken. Sen får vi se …, säger Krister Pettersson, som mottog priset i samband med handbollsderbyt mellan Redbergslid och Sävehof i Lisebergshallen igår kväll.

Krister Pettersson har sällan fått de stora rubrikerna på tidningarnas sportsidor. Detta trots att han suttit i styrelsen för både Svenska Handbollförbundet, IK Celtic och ägnat större delen av sitt liv åt idrottsrörelsen som ledare.

– Krister Pettersson är en perfekt pristagare. Han har kämpat för idrotten och föreningslivet och är en förebild och omtyckt ledare och handbollsdomare, säger Leif ”Loket” Olsson.

Idrotts-Loket delas ut av Idrottens Spel, som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet, i samarbete med Leif ”Loket” Olsson. Gemensamt för båda och för pristagaren är att man insett vilken viktig roll idrotts- och föreningslivet spelar för miljoner svenskar.

– ”Loket” har ägnat större delen av sitt professionella liv och sin fritid åt idrotten på ett förtjänstfullt och unikt sätt. Med Idrotts-Loket vill vi hylla honom och andra svenskar som bidrar. Krister Pettersson har arbetat i Lokets anda, säger Matz Wallander, koncernchef för Idrottens Spel, som förra året delade ut nästan 28 miljoner kronor till idrottsrörelsen.

Beskrivning: Idrotts-Loket är ett pris som delas ut årligen till en person eller organisation som på ett förtjänstfullt sätt engagerat sig för svensk idrott. Pristagaren kan vara en idrottsprofil, en företagsprofil, en engagerad förälder, en politiker eller en organisation.


Pris
: 50 000 kronor 
och en glasskulptur tillverkad av glasblåsarna Kerstin Paulsrud och Louise Olsson från Göteborg.

Förra året gick Idrotts-Loket till Ebba Andersson från Öxabäck – en pionjär inom svensk damfotboll.

Idrotts-Loket 2014, Juryns motivering:
”Krister Pettersson har på ett förtjänstfullt sätt engagerat sig för svensk idrott och på ett medvetet och ansvarsfullt sätt arbetat för att förbättra och underhålla det svenska föreningslivet i Leif ”Loket” Olssons anda”

Juryn består av: 
Leif ”Loket” Olsson, ständig jurymedlem, 
Frank Andersson, ordförande i Västsvenska Idrottsförbundet, Matz Wallander, koncernchef på Idrottens Spel,
 Frida Boisen, chefredaktör för GT,
 Åsa Severed, före detta vd för Elanders.

För ytterligare information:
Krister Pettersson, idrottsledare IK Celtic, tfn 070-729 11 96
Matz Wallander, koncernchef Idrottens Spel, tfn 010-250 20 01
e-post: mats.wallander@idrottensspel.se