Idrottens Spels pris till Årets Unga Ledare i Uddevalla till Alexander Rahm IK Orient

Publicerad 18 mars 2016 i Föreningslivet, Nyheter

uddevalla-pris-idrottensspel

Bildtext: Pristagare, Sveriges meste landslagsspelare i herrfotboll och representanter från Idrottens Spel, SISU och Västsvenska Idrottsförbundet vid Idrottsgalan igår. Från vänster: Thomas Franzén, SISU, Eiwor Flodman, Idrottens Spel, Alexander Rahm, Årets Unga Ledare, Anders Svensson, ”fotbollslegend” Johanna S Nicklasson, Idrottens Spel och Johan Gadd, SISU/VSIF.

Alexander Rahm, 24 år, från friidrottsföreningen IK Orient är Årets Unga Ledare i Uddevalla. Det blev officiellt vid Uddevalla Idrottsgala igår. Bakom priset Årets Unga Ledare står Idrottens Spel och Västsvenska Idrottsförbundet.

– Det är fantastiskt roligt att få detta pris, det är ett kvitto på att man bidrar och gör bra saker för ungdomarna. Jag är jättestolt och vill förstås passa på att tacka juryn, säger årets pristagare Alexander Rahm, som kombinerar sitt idrottsledaruppdrag med sin egen satsning på friidrott, 400 meter slätt och häck.

 Idrottens Spel, som ägs av Västsvenska Idrottsförbundet, har sedan 1979 delat ut över 1,3 miljard kronor till svenska föreningar.

– Idrottens Spel är en viktig del av det svenska föreningslivet. Därför är vi jätteglada att stå bakom just priset för unga ledare, som är så avgörande för idrottens framtid. Här är Alexander Rahm en riktig förebild, säger Eiwor Flodman, som var på plats i Uddevalla och delade ut prischecken och en idrottsledarutbildning till Alexander Rahm.

Bakom Uddevalla Idrottsgala står Uddevalla Näringsliv. Ambitionen är att skapa en aktivitet med fokus på samverkan mellan näringsliv och idrott. Syftet är att synliggöra idrottsprestationerna såväl som att uppmärksamma idrott och ungdomsverksamhet.

Priset, Årets Unga Ledare (upp till 25 år), tilldelas den idrottsledare som under det gångna året visat på stort ledarskap både inom och utanför idrottsarenan och för samlade framgångsrika och föredömligt utförda insatser inom barn-, ungdoms-, vuxen- eller elitidrotten.

Juryns motivering lyder: ”Alexander Rahm har, trots sina 24 år, länge lagt ner ett stort jobb i IK Orient. Han sitter med i IK Orients ungdomsråd, är caféansvarig i Rimnershallen samt är drivande i arrangerandet av många tävlingar. Detta gör han ihop med sin egen satsning på friidrott”.