Idrottens Spel ny medlem i SPER – Spelbranschens etiska råd

Publicerad 12 februari 2014 i Nyheter

Nu blir Idrottens Spel nya medlem i SPER, Spelbranschens etiska råd.

– Idrottens Spel har växt till en viktig aktör på den svenska spelmarknaden och SPER är ett viktigt forum för oss att finnas med i och vara med och påverka, säger Matz Wallander, koncernchef Idrottens Spel och även ny styrelsemedlem i SPER.

Idrottens Spel ägs av Västsvenska Idrottsförbundet och 2012 levererade Idrottens Spel nästan 33 miljoner kronor till idrottsrörelsen.

 Sedan tidigare ingår spelbolagen ATG, Folkspel, Kombispel, Svenska Spel, Ideella Spel, Miljonlotteriet, Svebico och Lottericentralen i SPER. När nu Idrottens Spel och även Postkodlotteriet tar plats i SPER innebär det att samtliga reglerade bolag på den svenska spelmarknaden ingår i rådet.

– Det känns tillfredsställande att samtliga reglerade bolag nu ingår. Det möjliggör för oss att driva våra frågor på ett mer strukturerat sätt och vi kommer få en helt annan tyngd i våra frågor, säger Lennart Käll, ordförande i SPER och vd för Svenska Spel.

SPER:s fortsatta fokus kommer ligga på ansvarsfullt spelande och etisk marknadsföring för att spelbranschen ska utvecklas på ett sunt sätt.

Den nya styrelsen består av Hans Skarplöth, ATG, Hans Sahlin, Folkspel, Anders Johansson, Kombispel, Jan R Karlsson, Ideella Spel, Matz Wallander, Idrottens Spel, Malcolm Lilliehöök, Lottericentralen, Ludwig Alholt, Miljonlotteriet, Patrick Hämqvist, Svebico, Niclas Kjellström-Matseke, Svenska Postkodlotteriet, Lennart Käll, Svenska Spel.