Handbollsjätten IK Sävehof tror på idrottensbingo.se

Publicerad 14 november 2014 i Föreningslivet, idrottensbingo.se

Sävehof

IK Sävehof är världens största handbollsklubb. En enorm ungdomsverksamhet och en otroligt framgångsrik seniorverksamhet har gjort klubben till svensk handbolls kanske starkaste varumärke. Man är också ambassadörsförening för idrottensbingo.se och är mycket aktiv i arbetet med att rekrytera medlemmar och på så sätt generera intäkter till föreningen.

Klubbchefen Stefan Albrechtson:

– Det är ett gediget arbete från grunden som gör att vi är där vi är. Vi har väldigt många aktiva medlemmar och vi har kvalitet på det vi gör. Vi försöker behålla spelare så länge som möjligt, det ger oss en bra grund att stå på i vår seniorverksamhet. Det finns ingen hemlighet utan det handlar om att göra det grundläggande bra och att ständigt förbättra och utveckla sig.

Och visst går det bra för Sävehof. Klubben har 90 lag i sin ungdomsverksamhet och på seniorsidan går såväl herr- och damlag väldigt bra. Damerna har till exempel vunnit SM-guld sex år på raken.

Man är också ambassadörsförening för idrottensbingo.se och har arbetat aktivt med att marknadsföra sajten, bland annat genom banners på föreningens hemsida men också genom att dela ut flyers och muntligt informera medlemmar och supportrar. Idrottensbingo.se är ett nytt sätt för föreningslivet att tjäna pengar. Genom att rekrytera spelare till sajten får föreningarna en rekryteringspremie och sedan en del av allt gästen spelar för.

– ”Vi hoppade på tidigt som ambassadörsförening. Vi ville prova. Vi tror att det är ett bra komplement till lotter och annan medlemsförsäljning. Via nätet finns ju också den stora valmöjligheten att kunna göra det hemma och när man själv så önskar.”

Sajten har varit igång i drygt ett par månader och Stefan Albrechtson tycker att föreningar måste ta en aktiv del i marknadsföringen av produkten för att maximera resultatet för sin egen del.

– Det är så mycket som pockar på folks uppmärksamhet idag. Köp det, gör det, titta här och så vidare. Vill man som förening att det här ska gå bra så måste man nog se till att budskapet sprids muntligt mellan medlemmarna i föreningen, att det finns ett engagemang för bingon. Då tror och hoppas jag att det här kan bli riktigt bra.

Det engagemanget finns i Sävehof och går igen i det mesta föreningen tar sig an. Framtiden ser ljus ut och 2016 tar man steget in i Partille Arena som just nu håller på att byggas.

– Det ser vi fram emot, det är självklart väldigt spännande.

Vi ser fram emot att besöka den nya arenan när den är färdig och vi önskar IK Sävehof fortsatt lycka till!