IS|Idrottens Spel partner när Gothia Cup firar 40 år

Publicerad 26 maj 2014 i Föreningslivet

hemsida_top_banner_GC

Varje år flockas tiotusentals ungdomar till Göteborg för att spela fotboll under Gothia Cup. I år är Idrottens Spel officiell partner till världens största ungdomsturnering i fotboll. Vi har pratat med Thomas Andersson på Gothia Cup om vad som krävs för att ro i hamn ett sådant jättearrangemang.

–  Förberedelserna går faktiskt nästan över förväntan. Gothia Cup firar 40 år och vi har fler anmälda lag än någonsin (1700 i skrivande stund).  Det är ett nöje att arrangera en fest för så många människor, det finns mycket glädje i att arbeta med Gothia Cup.

Gothia Cup arrangeras i samarbete med en rad namnkunniga partners. I år utvecklar man satsningen på området ”Gothia Heden Center”, som fungerar som turneringens knutpunkt. Det blir fler partners och fler och roligare aktiviteter än tidigare.

–  I år är det fler partners som vill synas mer. De ser ju vilka möjligheter som finns. Vi (Gothia Cup) har till exempel blivit nominerade i två kategorier (bästa rättighet och bästa samhällsansvar) i upplevelseindustrins branschtävling Gyllene Hjulet.

Thomas Andersson betonar vikten av ett gott samarbete med starka partners:

–  Våra samarbetspartners betyder allt, mer eller mindre. I år utvecklar vi arbetet med våra partners i och med vår satsning på heden, men även i form av andra satsningar så som Players lounge, Leaders lounge och Gothia Festival.

Idrottens Spel finns till för föreningslivet och har varit en viktig partner till ideella föreningar i många år. Årets upplaga av Gothia Cup blir första gången för koncernen som officiell partner till Gothia Cup.

–  Idrottens Spel har länge varit viktiga för föreningslivet och nu vill man synas mer. Att de gör det med oss på Gothia Cup tycker vi är fantastiskt. Deras verksamhet rimmar mycket väl med vår. De arbetar för föreningslivet, allt överskott går till föreningarna. Det går hand i hand med våra värderingar.

Gothia Cup är mer än bara fotboll. Man samarbetar till exempel med UNICEF och deras projekt för barns rätt att uttrycka sin mening och man driver även flera andra projekt, bland annat fotbollsskolor i Kongo-Kinshasa. Under turneringen deltar lag från över 80 nationer och gör veckan i Göteborg till en sprudlande folkfest. En fest som Idrottens Spel nu alltså är med och ordnar – och ni är alla inbjudna.