Dags för en ny, härlig säsong

Publicerad 20 april 2016 i Nyhetsbrev

matz_wallander_artikel

Den här gången skriver jag om våren som en tid att summera förra året men också att blicka framåt mot nya utmaningar.

En sak är säker, säsongen 2016 blir minst lika spännande som tidigare år.

Det är vår i luften och på gräsplaner och idrottsanläggningar runt om i landet börjar många barn och unga en ny säsong. För en del andra idrotter signalerar våren slutet av idrottsåret, men oavsett vilket av de två så är det en tid av spänning och glädje för alla som sysslar med idrott.

För oss på Idrottens Spel innebär det att vi summerar året som gått i och med vårt bokslut, och det är med glädje jag kan konstatera att vi delade ut 24 miljoner till föreningslivet förra året. 4 miljoner mer än året innan, ett resultat av ett ökat bingospelande i våra bingohallar, och det tycker jag är otroligt roligt.

Vi har också gått in som delägare i det norska bolaget Gaming Solutions. Gaming Solutions, som bedriver verksamhet i Tyskland, kommer med största sannolikhet att inom kort få två licenser för lotterier i Norge. Dessutom driver man det statliga spelet i Kongo Kinshasa. Tillsammans med dem projekterar vi verksamhet i fler länder. Detta ger oss också tillgång till avsevärda utvecklingsresurser inom IT i Indien.

Jag har flera gånger nämnt den stora satsning som vårt dotterbolag IDP gör, men det är en resa som jag tycker är så spännande att följa. Det pågår ett intensivt arbete med att knyta kontakter och bygga nätverk i Europa inför installationen av den nya tryckpress som ska levereras i höst. Ett starkt IDP innebär ett ännu starkare Idrottens Spel, vilket i sin tur betyder att vi kan utveckla vårt arbete och skapa ännu mer resurser åt föreningslivet.

Som alltid har jag en del andra roliga projekt i gång, några jag tyvärr inte kan berätta så mycket om än, men som jag ser kommer bli viktiga och spännande injektioner i vår koncern. 2016 blir definitivt ett händelserikt år. Vi har redan hunnit med att dela ut ett pris till årets unga ledare på Idrottsgalan i Uddevalla, något du kan läsa mer om här, och vi har tillsammans med Idrottens Affärer berättat historien om vår koncern, något du kan läsa här.

Spännande är också att spelutredningen kommit igång på allvar och man meddelar att grunden för detta skall vara klart så tidigt som i augusti. Detta ökar givetvis förhoppningen om att hela utredningen kommer att vara klar i mars som planerat.

Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla Idrottens Spel och skapa ännu större resurser åt föreningslivet, vi har en viktig roll att spela!

 

Mats_Signatur