Dags att stötta din förening! Häng med från början

Publicerad 27 mars 2015 i Nyhetsbrev

150219_fyrberg_6654

Vi har pratat om det ett bra tag och sett fram emot det lika länge. Nu är vi äntligen igång med Supporter.se, satsningen som vi tror kommer innebära ett stort lyft för intäkterna till det svenska föreningslivet.

Mycket kan sägas, och det har det gjorts, om de internationella spelbolag som verkar inom Sveriges gränser. Men de erbjuder en produkt som attraherar spelare och de är skickliga på det de gör. Varje dag erbjuder de spel i olika former på idrott som utövas i Sverige. Idrott som existerar tack vare det starka svenska föreningslivet och idrottsrörelsen.

Fram till nu har föreningslivet snällt fått stå vid sidan av och se på när deras kämpainsatser använts som bas för spelintäkter hos stora spelbolag. Med Supporter.se förändras detta. Nu kan föreningslivet äntligen få en del av kakan.

Det är mycket glädjande att många stora internationella spelbolag ser nyttan i att ge tillbaka till föreningslivet. Vi har skrivit avtal med Betsson, NordicBet och BetSafe. De kommer att avstå från en del av sin vinst till förmån för föreningslivet. Vi hoppas sluta avtal med ännu fler spelbolag inom en snar framtid.

För dig som spelar förändrar detta ingenting.Du registrerar dig på Supporter.se antingen på nätet eller via appen och sedan kan du spela precis som vanligt. Allt du behöver göra är att välja din favoritförening så att den taggas till ditt spelkonto. Du kan välja bland alla föreningar som är medlemmar i Riksidrottsförbundet. Vill du veta mer om hur det fungerar så ta en titt på Supporters hemsida.

Jag vill återigen understryka att detta är en unik satsning som nu görs. Aldrig tidigare har stora internationella spelbolag gett pengar tillbaka till Sveriges ideella föreningsliv. Idrottens Spel ägs av Västsvenska Idrottsförbundet och vi letar ständigt efter nya sätt att stärka föreningslivet ekonomiskt. Här tror vi att vi hittat ett samarbete som långsiktigt kommer att gynna det svenska föreningslivet ordentligt.

Det är glädjande och spännande att vi nu kommit igång och jag ser fram emot att vara med på den här resan, det hoppas jag ni också gör!

 

Mats_Signatur