Carmen brinner för föreningslivet

Publicerad 29 maj 2015 i Föreningslivet, Nyhetsbrev, Profilen

hemsidan_carmen

Carmen Ring kan inte hejda sig. Hon tycker att det är så fantastiskt roligt att vara idrottsledare.

– Jag frågade om jag fick hjälpa till när barnen började spela handboll och plötsligt var jag med överallt, säger Carmen, som i 15 år varit allt från tränare till ungdomsansvarig i föreningslivet.

Själv spelade hon lite fotboll och det var allt av idrottserfarenhet hon hade med sig när började engagera sig i Bjurslätts IF:s handbollssektion.

– Min väninna verkade ha så kul som ledare så jag ville också vara med. Och handboll är verkligen en jättebra sport. Den är inte dyr och den är för alla oavsett bakgrund, så det kändes rätt.

Fått följa många Som tränare och ungdomsansvarig i den lilla föreningen har hon fått följa många spelare på deras utvecklingsväg.

– Bredden är basen i idrotten, utan den får vi ingen elit och vi måste ta hand om alla. Var och en ska få sin boost.

Sitter i damrådet

De tankarna är också grunden till samarbetet mellan lilla Bjurslätts IF och den större föreningen Torslanda HK där hon numera sitter i damrådet och är ledare i u-truppen på tjejsidan.

– I Torslanda finns det jättestora möjligheter med tre hallar, bra gym och plats för många lag på olika nivåer. Här vill jag vara med och bygga för framtiden, säger Carmen.

Möjligheter på flera nivåer

Bredd och elit. Möjlighet att spela på flera nivåer. Skynda långsamt. Carmens deviser. – Det tar olika lång tid för olika spelare. En del vill satsa lite mer, andra vill kanske spela fotboll men ändå kunna träna handboll när det går, en del blommar sent, säger Carmen, och berättar om tjejen som spelade i andralaget och som få trodde på men som nu är professionell spelare. På dagarna arbetar Carmen med ekonomi men snart tar Torslanda HK tillvara på hennes idrottsliga engagemang och erfarenheter fullt ut. I augusti börjar hon ett nytt jobb – på föreningens kansli.

 

Carmen Ring Yrke: Ekonom.

Bor: I Lundby i Göteborg.
Ålder: 48
Gör på fritiden: Det mesta av tiden går åt till handbollen.
Bästa film: En oväntad vänskap.
Bästa bok: Den senaste var i alla fall ”Jag är Malala”
Äter helst: Allt men helst fisk.
Reser helst till: Kroatien.
Familj: Man och tre barn på 22, 20 och 16 år.