103 år i idrottens tjänst

Publicerad 14 november 2014 i Bingovärlden

ekonomi_hundratre

Att vara sin arbetsplats trogen en längre tid blir allt mer sällsynt. Och att fyra personer har arbetat över 103 år tillsammans på samma arbetsplats är mycket ovanligt. Men det är precis vad Kicki, Sofie, Ingrid och Ingela på ekonomiavdelningen på Idrottens Spel har gjort.

På Idrottens Spels huvudkontor i Mölnlycke sitter Ingrid Wikström, Ingela Hasseltoft, Kicki Kristensson och Sofie Bertlin uppradade i fikarummets soffgrupp. En av många soffor de suttit i under sin tid på Idrottens Spel. De arbetar alla på ekonomiavdelningen och tillsammans har de arbetat i över 100 år för Idrottens Spel-koncernen.

– Ekonomiavdelningen kan inte räkna! Konstaterar Ingrid skrattande efter en längre diskussion om hur många år de fyra trotjänarna egentligen har arbetat sammanlagt. Till slut enas alla om 103 år.

Kicki har arbetat längst. 33 år inom koncernen har det blivit där Kicki gjort allt från att agera studioman till att nu arbeta med ekonomi.

– Ja, vi (Kicki, Ingela och Ingrid) arbetade alla med Bingolotto när det drog igång. Jag var till och med utropare i början”.

Kicki berättar sedan också att den karriären fick ett abrupt slut då en viss handbollsdomare och sportjournalist vid namn Leif Olsson tyckte att hennes utropsteknik var på tok för tråkig. Han kan vara hård, ”Loket”.

Ingrid satt i växeln och tog emot samtal från vinnare och Ingela tog emot samtal från alla butiker om vilka lotter som inte blivit sålda. Något som skulle rapporteras in inför varje program.

Gänget har massvis med historier från förr och alla har haft väldigt varierande arbetsuppgifter genom åren före ekonomiavdelningen. Man slås av den breda kompetens och den stora flexibilitet som de alla visar prov på.

Sofie är den som arbetat ”kortast” tid inom Idrottens Spel. Hon började arbeta i bingohall när hon var 18 år och på ekonomiavdelningen är hon inne på sitt 16:e år som medarbetare inom koncernen.

– Vi måste väl trivas antar jag, eftersom vi stannar kvar, säger Sofie, och får medhåll av de andra.

Kamratskapen är påtaglig och det märks tydligt att det finns en sorgsenhet över att Ingela nu, efter 25 år på Idrottens Spel, ska gå i pension.

– Vi kommer att sakna henne jättemycket, säger Kicki och de andra nickar. Ingela själv har redan börjat förbereda sig för pensionärslivet med en ukulele-kurs och har lovat att underhålla sina gamla kollegor på framtida företagsfester.

– Men jag kommer också sakna mina vänner här, så klart, säger Ingela.

Det är andra gången på ganska kort tid som en trotjänare på ekonomiavdelningen går i pension. För en tid sedan tackade Christina Johansson för sig, då hade hon arbetat i 34 år. Som tur är har man fått förstärkning med nya medarbetare. Det återstår att se ifall de bildar en ny hundraårig kvartett om några år.

Snart flyttar de alla med till det nya kontoret på Mejerigatan. Ja, alla utom Ingela så klart som kommer sitta hemma och spela ukulele. Det blir ännu en nystart för trotjänarna på ekonomiavdelningen, men troligtvis inte den sista.