10-årsjubileum för omtyckt bingosystem – och snart kommer uppföljaren

Publicerad 14 november 2014 i IDP

probingo

I november är det tio år sedan bingohallen i Angered fick bingosystemet ”ProBingo” installerat. Samtidigt blev också Alingsås bingohall uppkopplat på det nya systemet. De båda var först ut och idag spelar över 40 bingohallar runt om i Sverige bingo med hjälp av ProBingo.

Bingo är kärnverksamheten som gör att Idrottens Spel och Idrottens Bingo kan leverera pengar till Sveriges ideella föreningsliv. Därför är det självklart viktigt att bingon kan erbjuda spelsugna en attraktiv upplevelse. Där kommer ProBingo in i bilden.

– ProBingo är det system vi använder i alla Idrottens Bingos hallar, och det är ett system som också används av flera andra bingooperatörer. Det är ett bra system med alla nödvändiga funktioner och vi har med ProBingo kunnat erbjuda en stabil och underhållande spelupplevelse till bingohallsgästerna, säger Hampus Solborg, säljare på IDP.

Ett bingosystem är hjärtat i en bingohall. Det är där nummerdragning sker, systemet håller koll på vilka brickor som är med i spelet och är garanten för att allting sker i enlighet med rådande regler och förordningar. Detta ska systemet klara av samtidigt som det ska erbjuda en rolig och användarvänlig spelupplevelse. Det är en balansgång, och en balansgång som ProBingo lyckats väl med.

Med tio år på nacken finns det självklart saker som kan förbättras och moderniseras. Många bingohallar lär därför glädjas åt nyheten att uppföljaren till ProBingo är på ingång. Det återstår fortfarande en del arbete, men IDP kommer att kunna presentera ett bingosystem framtaget för att matcha dagens krav på design, användarvänlighet och funktionalitet.

– Vårt nya bingosystem kommer att erbjuda både bingogäster och medarbetare i hallarna en modern upplevelse. Vi har satsat mycket på systemets utseende, men självklart också på nya funktioner och inte minst kommer vi erbjuda anpassningsmöjligheter för den som köper systemet, berättar Eiwor Flodman, säljchef på IDP.

Håll utkik i nyhetsbrevet och på idp.se för mer information.